Úklid domu

Úklid domu

Odeslatod bradek v 08 kvě 2008, 21:02

Úklid a jeho kvalita je bohužel stálé téma a tak mu vyhradíme vlastní téma.
bradek

Re: Úklid domu

Odeslatod Make v 13 kvě 2008, 08:03

Úklid domu je katastrofální, tedy co se týče 602 A. Půl měsíce se tam neuklízelo vůbec a včera, když jsem přišla z práce, tak bylo sice vytřeno, ale byly zaschlé ťápoty po člověku, který jen prošel domem ze zadního do předního vchodu. Velmi mě zaráží ta džungle okolo domů a nejen okolo 602, ale i ostatních domů :o . Dá se zjistit, kdy přijdou zahradníci a kolikrát ročně nám budou poskytovat služby? A bude se něco dít s tou úklidovou firmou, která nám "uklízí" domy? Díky za odpověď.
Make

Odeslatod Make v 13 kvě 2008, 08:07

k mému příspěvku, ted jsem si přečetla váš příspěvek v dalším tématu, tak jsem zvědavá na ty zahradníky, jestli se tento týden do toho pustí.
Make

Odeslatod jane v 15 kvě 2008, 17:25

No napodobne v D....podle smlouvy by se melo prizemi a vytah vytirat kazdy den....spocetla jsem posledni mesic, tedy duben a vysledek je 5.... z 30dnu za ktere platime je to dost smutne cislo.:(
jane

Odeslatod HZa v 25 kvě 2008, 20:39

Dobrý večer,
chci se zeptat výboru, zda proběhla schůze "supervýboru" Boloňské a jak dopadlo projednávání nedostatečného úklidu včetně dopadu na poplatky. Situace je stále velmi špatná: v 602 A je zaznamenán poslední úklid 18/5 a dnes je 25/5, takže ani dohodnuté uklízení na 2x týdně vůbec nefunguje. Připomínám, že stále platíme poplatek za úklid 5x týdně! :?:
HZa

Odeslatod jane v 26 kvě 2008, 09:38

Ahoj, rovnez s upravou zelene to moc nedopadlo.trava je sice posekana ale zahonky kolem baraku vypadaji stale dost tragicky a to co tam ma rust uz nejde ani videt. obcas se tam objevi nejaky kousek ktery je vyplety,ale timhle tempem by to nebylo ani do podzimu.:o( diky
jane

Odeslatod bradek v 29 kvě 2008, 17:08

Dobrý den,

schůze "supervýboru" proběhla. Úklid byl diskutován jen okrajově (hlavní téma bylo příprava schůzí členů SVJ a jejich koordinace, domovní řády, instalace prvků na fasádu a podobně). Výbor v tuto chvíli řeší možnost zajištění úklidu jiným způsobem (tj. mimo DaK). V mezidobí budu nedostečnou frekvenci i kvalitu úklidu urgovat u ing.ŠMÍDOVÉ, stejně jako mizivý pokrok v údržbě zeleně.
bradek

Odeslatod HZa v 09 čer 2008, 21:06

Dobrý večer. Je něco nového ohledně "údržby" zeleně a úklidu domu? Úklid v domě - vchod A-již týden neproběhl a zeleň je v okolí domů kombinace vzrostlého plevele na místě záhonů a vzrostlé trávy, která je místy vydřená. Takhle si DaK představuje správcovství nebo se musí pořád x-krát urgovat, aby něco udělali?
HZa

Odeslatod bradek v 09 čer 2008, 21:28

úklid domu minulý týden proběhl (dle záznamu i osobní zkušenosti). Na schůzi 24.6. budeme diskutovat jinou variantu zajištění úklidu.

Co se týče zeleně - v uplynulých 14 dnech proběhla rozsáhlá komunikace mezi všemi výbory, DaK, Ekospolem a zahradnickou firmou Platan. V pátek 6.6. proběhlo doplnění semene a zeminy. Vypletí bohužel zatím neproběhlo a dále se jedná.
bradek

Odeslatod jane v 10 čer 2008, 12:06

No ve smlouve je, ze platime za udrzbu zelene,sekani,zavlazovani....ale temer nic z toho se nedeje.kazdy kousek travy se sece na nekolik etap a pak se to tam dalsich 14dni vali nez to odvezou.Zahony ty uz tam ani nejsou.Doufam ze se na schuzi bude hlasovat o zmene zahradnicke firmy a ze bude osetreno vraceni poplatku za tyto katastrofalni sluzby.
jane

Odeslatod HZa v 10 čer 2008, 20:57

Přesně tak, katastrofální služby co se týká úklidu v domě a starost o zeleň. Já myslela, že správcovská firma má rozsáhlé zkušenosti a taky se tak prezentovali, ale teď to vypadá, že neví jak zajistit úklid, že nevědí, že od jara tráva a plevel roste atd. a řeší to velmi vlažně.
Úklid: ano, minulý týden se uklidilo - opět jednou, ale zpráva byla, že domluva s DaKem zněla na 2x týdně a stále nemám odpověď na to, jestli nám DaK nespotřebované úklidy vrátí, když je poplatek nastaven na úplně jinou frekvenci.
HZa

Odeslatod bradek v 10 čer 2008, 21:38

s úklidem je problém v tom, že objem úklidu dle příkazní smlouvy za dané peníze se DaK daří zajistit obtížně. Proto jsme se (od duna) dohodli na zkušební úpravě frekvence úklidu na 2x týdně s tím, že poplatek za úklid bude snížen. Poplatek za úklid byl snížen o 1000kč z celkové částky, která je cca 8000kč/měsíc. Zda-li a jaké dopady to bude mít na jednotlivé zálohy placené obyvateli bytů se ukáže. Na schůzi 24.6. budeme diskutovat možnosti řešení, včetně úklidu vlastními silami.

Údržba zeleně má být prováděna 5x ročně. Minulý týden proběhlo "rozsypání travního semene", v řešení je pletí. Uznávám, že současná situace je neštastná. Nebránili bychom se jinému způsobu zajištění péče o zeleň, třeba i vlastními silami obyvatel či změnou zahradnické firmy. Ohledně pletí budu konzultovat ing.Šmídovou.
bradek

Odeslatod jane v 11 čer 2008, 09:33

No,diky za info.Ale nevim jaky maji nazor ostatni, mne neni jasna kalkulace,pokud nyni je castka 8tis s tim ze se ma uklizet 5xtydne a frekvence se snizi na 2x (resp.se uklizi 1x),coz je mene nez polovina a castka bude jen o 1tis kc nizsi a do poplatku vlastniku se to zrejme neprojevi...tak tomu teda nerozumim a nesouhlasim.DaK sam prikazni smlouvu vytvarel a ted nejsou schopni zajistit takovy objem jaky si nastavili....jsme pro aby se resilo zda se toho nechce ujmout nekdo z majitelu.
jane

Odeslatod bradek v 11 čer 2008, 14:12

Takovou nabídku skutečně máme, budeme řešit na schůzi. Úklid měl být nastaven na 1xtýdně mytí celého domu (pondělí), 1x týdně mytí podesty (čtvrtek). Minulý týden tomu tak bylo, v oba dny jsem uklízečku zaznamenal. Zkuste počítat 1000kč / 82 byty v domě je cca 12kč/byt/měsíc...
bradek

Odeslatod HZa v 20 čer 2008, 21:20

Dobrý večer. Chtěla jsem se zeptat jak proběhla konzulatce s pí. Šmídovou ohledně pletí "záhonů"? Vypadá to opravdu strašně, rostou tam bodláky a všelijaký plevel a mám pocit, že když to takhle půjde dál, tak budeme chodit domů s mačetou, abychom se prosekali ke vchodu. O trávě už ani nemluvím :evil:
HZa

Další

Zpět na SVJ Boloňská 602