Protihluková stěna Hornoměcholupská

Protihluková stěna Hornoměcholupská

Odeslatod H44 v 14 Srp 2008, 08:34

Zdravím všechny příchozí,
dovoluji si doporučit pozornosti probíhající diskuzi domu 604 a komunikaci s OU a hygienou ohledně možností odhlučnění našich domů ze strany ulice Hornoměcholupské.

http://www.bolonska.cz/604/viewtopic.ph ... 733ff2f6dc

S přáním hezkého dne
M.Leták
H44

Re: Protihluková stěna Hornoměcholupská

Odeslatod F11 v 16 Pro 2008, 00:51

Zdravím všechny čtenáře,

přečetl jsem si celou diskusi k protihlukové stěně a rád bych vyjádřil svůj názor.

Osobně se necítím podveden společností Ekospol a jsem rád, že zde protihluková stěna nestojí.

Žiju v přízemí a představa, že by mi výhled na golfový kopec hyzdila z velké části protihluková stěna, se mi nelíbí. A myslím, že mohu mluvit za všechny v přízemí s výhledem na Hornoměcholupskou.

Pokud si dobře vzpomínám, tak agrumentace Ekospolu byla ta, že protihluková stěna by stejně chránila jen ta nejnižší patra a v horních patrech by byl hluk stejně. Proto byla nainstalována protihluková okna a ventilace, která umožňuje větrat i při zavřených oknech.

Jinak ale souhlasím s názory, že Hornoměcholupská slouží jako "startovní dráha pro Boeingy", hlavně směrem k dálnici. Souhlasím také s tím, že zrychlení na 70 km, které je umožněno hned za vchodem L, nabádá místaznalé řidiče k zrychlení dřívějšímu.

V tomto ohledu se přimlouvám za vedení hovorů s dopravní Policií, aby se značka 70km/h přesunula až za most. Rovněž by bylo vhodné alespoň občas postavit do naší ulice policejní hlídku, která bude rychlost projíždějících vozidel sledovat. Případně alespoň umístit značku "rychlost měřena radarem".

Závěrem bych rád podotknul, že se domnívám, že protihluková stěna ke zlepšení dopravní situace v naší ulici nepovede. Popílek stěnu přeletí, stejně jako hluk (v případě 2. patra a výše). Objednávat v takovém případě měření hluku v ceně 18 tisíc Kč mi příjde přehnané.

Co se týče majitelů balkónů, tak chápu jejich rozhořčení. Ale jediné řešení, které mě napadá je nechat si balkón zasklít.

S přátelským pozdravem,

Aleš Králík
F11

Zpět na Obecné diskuze vlastníků