Příjem digitálního TV vysílání v Boloňské 603

Příjem digitálního TV vysílání v Boloňské 603

Odeslatod F11 v 16 Pro 2008, 01:09

Vážení sousedé,

rád bych se Vás zeptal na Vaše zkušenosti s příjmem digitálního vysílání.

Nevím, kolik z Vás podlehlo svodu kabelových televizí, ale já jsem si pořídil digitální televizi.

Bohužel jsem zjistil, že ze společné antény digitální vysílání nechytím. Proto musím používat anténu domácí, která moc kvalitní signál nepřijímá.

Četl jsem článek (který časem vyvěsím na nástěnce), kde se psalo o tom, jak v případě některých společných antén je problém digitální vysílání chytit a nepomůže ani set-top-box. Řešení je jediné a to koupil společný "set-top-box", který se umístí na společnou anténu, která dekóduje digitální vysílání do analogového a k příjmu digitálního vysílání pak není potřeba ani digitální televize ani set-top-box.

Protože se jedná o závažnou situaci vzhledem k blížícímu se datu vypnutí analogového signálu, rád bych se Vás zeptal na Váš názor a Vaše zkušenosti.

S pozdravem,

Aleš Králík
F11

Re: Digitální vysílání v Boloňské 603F

Odeslatod E31 v 24 Pro 2008, 16:06

Dobry den,
take me toto tema trapi. Rada se budu podilet na reseni teto situace. Jsem pro koupi potrebnych potreb pokud je mozne je vyuzivat i ve vchodu "E"

Mlazovska Jana, byt E31
E31

Odeslatod hewlo v 30 Pro 2008, 09:01

Kupte si lepsi antenu - nekam ji schovejte a hraje to uplne v klidu - signal pres 90 procent a kvalita taky. (i v prizemi co znam lidi) V STA prijem DVB-T byl, co pamatuju nez byla kabelovka. Jestli se to zmenilo, to nevim, ale menili polarizaci vysilani. Rozhodne jsem proti nejakymu settopboxu pro vsechny. Uz takhle je ta kvalita naseho ceskeho DVB-T katastrofalni, jelikoz tam davaj co nejvic programu na ukor kvality, takze to snizovat dalsim D/A prevodem, modulovat na par MHz, pak to tahnout po koaxu a zas to demodulovat do TV ne.
hewlo

Odeslatod F11 v 05 Led 2009, 10:25

Zdravím,

souhlasím, že kvalita digitálního vysílání je špatná. Já osobně, ačkoli mám digitální televizi, raději koukám na analogové vysílání, protože časté výpadky (obrazu i zvuku) jsou nesnesitelné a třeba v případě ČT1 vedou dokonce k častému vysokofrekvenčnímu pískání, ze kterého po chvíli bolí hlava (skleničky naštěstí nepraskají). Mám externí anténu (docela velkou, z vlastním napájením), ale kvalita signálu nic moc (cca 80%). Jestli víte o nějaké rozumné kvalitnější anténě prosím o tip. Ve chvíli, kdy by se koupil společný set-top box, tak bych se možnosti dívat se na analogové vysílání zbavil úplně. Proto na společném set-top boxu netrvám, spíše by mě zajímaly Vaše názory: Například, zda koupí kvalitní pokojové antény lze dosáhnout lepšího signálu a zda například u Vás sledování digitálního vysílání problémy nedělá. Sám bydlím v přízemí, tak je možná kvalita signálu zhoršena. Ze společné antény (STA) mi televize digitální vysílání nepřijímá, takže buď došlo ke změně, nebo tomu nerozumím. Děkuji za dosud vyjádřené názory.

Aleš Králík
F11

Odeslatod hewlo v 11 Led 2009, 15:33

Reseni jsou 4 zesilovace na tyto multiplexy:

1. (Ceska Televize) na 53.kanalu
2. (Nova, Prima, TV Barrandov) na 41.kanalu (byvala ct2)
3. ( Z1, Ocko, Public TV a Noe) na 46.kanalu
4. (CT1HD, Nova HD a jakysi O2info) vicemene zkusebni ale do budoucna "potrebny" na 64. kanalu.

V tuto chvili by mozna stacilo preladit stavajici prevodniky na tyto nove kanaly. - Netusim jake tam jsou a jestli to jde....

Jelikoz drive to fungovalo tak, ze prijimany signal (ch24 prima, ch37 nova, ch41 ct2 a ch 51 ct1 )na ultra vysoke frekvenci (UHF) se prevedl do nizsi frekvence (VHF), ktera se lepe vede po kabelu a pak na klasicke analogove tv se tyto programy naladili beznym zpusobem.

Nicmene ja mam treba aktivni pokojovou antenu Thomson se ziskem myslim 41dB a funguje to opravdu dobre - vsechny 4 site - tu 4. nepouzivam, jelikoz nemam HDTV settopbox a digitalni tuner televize tez neumi HD, ale pouze bezny prijem DVB-T
hewlo

Odeslatod F11 v 12 Led 2009, 01:07

hewlo, díky moc za informace. Aleš
F11

Zpět na Obecné diskuze vlastníků